A tejet felmelegítjük (de nem forraljuk), majd ráöntjük a porcukorral elkevert mákra.
A kifliket ujjnyi karikákravágjuk, majd a mákos tejbekeverjük. Jólösszenyomkodjuk, hogy magukba szívják a tejet és megpuhuljanak. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a megpuhult, beáztatott kiflikhezkeverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbáverjük, ésóvatosan hozzáforgatjuk.
Kivajazzuk a hőálló kerámia szufléformákat, majdbelekanalazzuk a keveréket.180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A sodóhoz a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel. A tejet felmelegítjük, lehúzzuk a tűzről, majd apránként kanalazva, folyamatos kevergetés mellett a tojásos keverékhez adjuk.
Visszateszük a tűzre, és alacsony lángon addig főzzük amíg besűrűsödik (kb. 5 perc). A frissen sült mákosguba szuflét a vaníliasodóval leöntve, porcukorral megszórva tálaljuk.