hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrófánk mazsolás vaníliaöntettel

60 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 50 dkg félzsíros túró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 0,5 db citrom (bio)
  • 5 dkg búzadara
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl olaj
  • porcukor (a szóráshoz)
  • Az öntethez:
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dl tej
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek étkezési keményítő

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük 1 csipet sóval, a sárgákat összekeverjük a villával áttört túróval, a cukorral, továbbá a citrom lereszelt héjával. Ezután  beleszitáljuk a búzadarával és a sütőporral elvegyített lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. Az így kapott tésztát hűvös helyen, kb. 30 percig pihentetjük.

2.

Adagonként kisütjük a fánkokat a felforrósított olajban, azután mindet konyhai papírtörlőre szedjük.

3.

A megmosott mazsolát forró vízbe áztatjuk 15 percre. A tejből félreteszünk egy keveset, a többit felorraljuk a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint a lecsepegtetett mazsolával együtt. Hozzáadjuk a maradék tejjel simára kevert étkezési keményítőt, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Ezzel kínáljuk a porcukorral meghintett túrófánkokat.

Megjegyzés

Fotó és styling: Csigó Zita - MME

Ezek is érdekelhetnek