Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A csülök a sertés (szerintünk) legfinomabb része, nem véletlen, hogy pékné módra készítve sokaknál hatalmas kedvenc. Bár nem a leggyorsabban elkészíthető fogás, a recept szinte elronthatatlan, ha pontosan követed Mészáros Balázs séf utasításait. Érdemes kipróbálni!
Ha igazán finom mézeskalácsot szeretnél sütni, akkor ezt a receptet ki kell próbálnod. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, ráadásul a sütőből kivéve azonnal pihe-puha lesz. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok benne csalódni. Aztán csak győzzétek újra és újra megsütni.
Cikk
Fotó/Videó: Horváth András
Bizony, a téli hónapokban is lehet lekvárt főzni, ilyenkor a déligyümölcsökből készíthető lekvár. Ha tehát házi készítésű narancslekvárral töltenéd meg a karácsonyi sütiket vagy a palacsintát, akkor Mészáros Balázs zseniális receptjét érdemes kipróbálni. Befőttes üvegbe téve, felcímkézve, szalaggal átkötve karácsonyi ajándéknak is tökéletes lehet!
Ha valaki megkóstolja ezt a tepertős pogácsát, az tuti, hogy azonnal elkéri a receptjét. Igaz, mindenki a saját, bevált pogijára esküszik, ám ez tényleg mindent visz. Próbáld ki akkor is, ha neked már van egy bejáratott változat.
A töltött libanyak egy régi zsidó étel, amit többféle töltelékkel - gombával, darált hússal, főtt tojással vagy éppen májjal - is el szoktak készíteni. Mészáros Balázs séf most pecsenye libamájjal és karamellizált hagymával fogja megtölteni a libanyakat, ami sült burgonyával tálalva nagyon izgalmas és tartalmas fogás lehet. Márton-napi lakomának is tökéletes!
Szögezzük le: a birsalma az ősz befőzésre termett slágergyümölcse - és szögezzük le azt is, hogy a birsalmasajt az egyik legjobb dolog, ami csak történhet vele a konyhában. Nem véletlen, hogy régóta készítik a világ számos táján, hiszen, apró kockákra vágva, dióval körítve nem csak csemegézni jó belőle, de a püspök- és gyümölcskenyerek, krémek és sütemények semmivel össze nem téveszthető ízű hozzávalója is egyben. Mutatjuk, hogyan lesz olyan, mint a nagyié!
Tündérkonyha című sorozatunkban két apróséf: Zara és Blanka gyártják a jobbnál jobb, egyben egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát fogásokat, amibe esetenkét, apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít. Most egy extra színes halloween cupcake-et készítettek el, ami nemcsak jól néz ki, de az íze is mennyei. Próbáljátok ki a hosszú hétvégén!
Tündérkonyha című sorozatunkban két apróséf: Zara és Blanka gyártják a jobbnál jobb, egyben egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát fogásokat, amibe esetenkét, apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít. Most egy extra sajtos finomságot készítenek, ami azonnal a kicsik (és nagyok) kedvence lesz: mac&cheese-t.
Fotó/Videó: Horváth Reni
A ropogós, fokhagymás lángos tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva igazi örök kedvenc. Bár talán legtöbbször a strandon esszük, otthon is érdemes elkészíteni. Elsőre talán macerásnak tűnhet, de Mészáros Balázs séf egyszerű, kefires receptjét követve garantált a siker. Érdemes kipróbálni!
Hossó Anita
Eljött az ideje, hogy befőttes üvegekbe zárjuk a friss gyümölcsöket és zöldségeket! Befőzés tartósítószer-mentesen című sorozatunk első részében Mészáros Balázs séf azt mutatja meg, hogy készíthetsz csalamádét otthon.
Döglesztő hőség ide, vagy oda, a nyárban az a jó, hogy végre kiköltözhetünk a szabadba és sorra főzhetjük bográcsban kedvenc ételeinket. Mi most egy klasszikus bográcsgulyással készültünk nektek, amit még a kezdők is könnyűszerrel rotyogtathatnak a szabad tűz fölött. A végeredményre nem lesz panasz, csak a receptet kövesd figyelmesen.
Ha szereted a vietnámi ízeket, akkor biztosan kóstoltad már a pho levest, ami az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mészáros Balázs most egy marhahúsos verziót készített el a Mindmegette konyhájában sok-sok fűszerrel, gyömbérrel, friss zöldségekkel és rizstésztával. Érdemes kipróbálni!
A slambuc olyan étel, amit az ország nagy részén készítenek, de mindenhol máshogy hívják. Hallhattál róla öhömként, levetlenként vagy akár öreglebbencsként is. Ez is azok közé a fogások közé tartozik, amik bográcsban a legfinomabbak. Mészáros Balázs most kolbásszal, csípősen készíti el, savanyúságnak pedig jól behűtött kovászos uborkát kínál hozzá. Érdemes kipróbálni!
A székelykáposzta egy olyan klasszikus magyaros kaja, amihez szinte mindenkinek lapul egy recept a fiókjában. Mondhatjuk azt is, hogy ahány ház, annyi székelykáposzta létezik, és persze mindenki a sajátjára esküszik. Nos, Mészáros Balázs, a Mindmegette séfje is elhozta kedvenc receptjét, amit persze most közkincsé is tett.
Nem mindenki rajong a zúzáért annak ellenére, hogy igen finom pörköltet készíthetünk belőle. Ez nem csoda, hiszen a belsőségekből készült ételek szinte minden esetben megosztják az embereket. Van aki kifejezetten utálja, míg mások oda vannak érte. Nos, következő zúzapörkölt receptünket még azok is imádni fogják, akik egyébként képtelenek belőle enni.