hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Befőzés tartósítószer-mentesen: így készíts csalamádét télire!

Lassan vége a nyárnak, itt az ideje befőttes üvegekbe zárni a friss gyümölcsöket és zöldségeket! Befőzés tartósítószer-mentesen című sorozatunk első részében Mészáros Balázs séf azt mutatja meg, hogy készíthetsz csalamádét otthon. Gondolj csak bele, milyen jól fog jönni ez a házi savanyúság a rántott és sült húsok mellé a téli hónapokban is!

HOZZÁVALÓK:

A savanyúsághoz:
1 kg káposzta
1 kg paprika
60 dkg uborka
3 db zöldparadicsom
2 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa

3 db babérlevél
1 ek fekete bors (szemes)
1 ek egész kömény
1 tk mustármag
1 tk koriander

A felöntőléhez:
6 dl ecet (10 %-os)
30 dkg cukor
10 dkg só

A tartósítószer-mentes csalamádé pontos receptjét itt találod>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss