Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ahogy beköszönt a jobb idő, a kertesház-tulajdonosok már veszik is elő a garázsból, pincéből a grillt, és indulhat is a sütögetés. No de mi a helyzet a panelházban élőkkel, akiknek nincs kertjük, sokszor csupán egy talpalatnyi helyük a balkonon. Vajon nekik milyen lehetőségeik vannak, hogy élvezhessék a grillezett ételek nyújtotta ízélményeket?
A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezek a tulajdonságai teszik a grillszezon egyik aduászává, hiszen kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.
A hús biztonságos grillezése, a finom végeredmény látszólag egyszerű feladat, de ne feledjük: senki sem születik grillmesternek. Segítünk, hogy igazán ízletes húsok készüljenek akár az első alkalommal is.
A grillezés előtti pácolás lényege, hogy a magas hőmérsékleten hőkezelt húsokat, halakat, zöldségeket ízesítsük, és főleg a vastagabb szelet húsok esetében: puhítsuk. Persze nem mindegy, hogy mit, mivel kezelünk, így most mutatunk 4 olyan receptet, amivel káprázatos grillfogásokat alkothatsz!
Hogy is szokták mondani? Minden sikeres férfi mögött áll egy nő? Nos, a grillpartik világában ez a mondás valahogy így szólna: az igazán ízletes és omlós hús mögött a jól megválasztott és elkészített pác áll. Adunk is hozzá néhány ötletet!
Bár a grillszezon idén egy kicsit még várat magára, de az biztos, hogy megérkezik, és akkor nem árt, ha képben vagyunk, mit, hogyan, mivel tudunk a szabadban sütni-főzni. Itthon a legnépszerűbb évszázadok óta a bográcsozás, ám az utóbbi években a tárcsázás is egyre inkább jelen van a kerti partikon. Nézzük, mik a legfontosabb alapszabályok a két merőben különböző ételkészítési technikánál.
A nyári kerti partik menüsorából nem hiányozhatnak a legfinomabb zöldségek mellett a grillezett sajtok sem. Most utóbbi elkészítéséhez adunk tuti tippeket!
A húsok mellett természetesen zöldségeket és gyümölcsöket is grillezhetünk. Előbbiek isteni köretek vagy vegetáriánus főételek lehetnek, utóbbiak pedig édes és zamatos desszertként zárhatják a grillpartit. Ha még nem grilleztél ilyen finomságokat, eláruljuk, mire figyelj!
A nagy melegben jól tesszük, ha a nehéz ételek helyett friss, ropogós salátákból és zöldségekből állítjuk össze az ebédet, és ha kerti partira vagyunk hivatalosak, akkor sem kell nagyon eltérnünk ettől: grillzöldségből is remek saláta készülhet!
Legyél te is grillmester! A jó idő közeledtével végre itt a lehetőség a kerti sütögetésre. A biztos siker érdekében időben pácold be a húsokat, süss zöldséget is, és ne feledkezz meg a desszertről! Összefoglaljuk a legfontosabbakat.
Végre eljött az idő, hogy megnyissuk a grillszezont! Ahhoz, hogy a szabadban sütögetett ételekkel elkápráztassuk a családot és a vendégeket, meg kell találnunk hozzá a tökéletes eszközt. Szakértő tanácsaival segítünk a megfelelő grillsütő kiválasztásában.
Késő tavasztól egészen a nyár végéig remek program a grillezés. Ha csak arasznyi balkonod van és hordozható grillsütőd, akkor is nekifoghatsz, garantáltan jól érzitek majd magatokat. 13 szuper húsos recepttel segítünk – biztosan találsz köztük kedvedre valót.
Idén kétszer – húsvétkor és karácsonykor – lesz négynapos hosszú hétvégénk. Pénteken és szombaton sokan indulnak majd útnak, hogy a családjaikkal együtt ünnepelhessék a húsvétot. A nagy kérdés az, hogy a tavasz beköszöntével végre elkezdődik-e a bográcsszezon, vagy pedig továbbra is a négy fal közé szorít minket az időjárás?
Miközben vadul diétázol, hogy tökéletes testet villants nyaraláskor, elkezdődött a grillszezon. A sütögetés, iszogatás cseppet sem diétabarát, de néhány egyszerű cserével lelkiismeret-furdalás nélkül ehetsz és ihatsz a kerti partikon is.
Videó
Tavasz végén már kiköltözhet a konyha a szabadba: isteni finom húsokat, zöldségeket - vagy akár gyümölcsöket - süthetünk a friss levegőn. Balázs Zsolt grillmester most videón mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk pofonegyszerű, mégis különleges grillvacsorát pillanatok alatt!