Brokkolis rakott aprópecsenye

MME MME
4.7/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk. A brokkolit megmossuk, apró rózsákra szedjük, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, majd konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. A húst megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).

Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a húst, és erős tűzön 4-5 percig pirítjuk.

Kikenünk vajjal egy mélyebb tűzálló tálat, az alját és a szegélyét kirakjuk a burgonyakarikákkal. A tetejére rendezzük a brokkolirózsákat, meghintjük sóval, borssal és a bazsalikommal, végül a közepére halmozzuk a húst. Aláöntjük a bort, lefedjük, és a sütőben 1/2 órát pároljuk. Tetejét meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, és fedetlenül további 25-30 percig, enyhe pirulásig sütjük, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 3093 kJ/740 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss