Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A sóskát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellfilét is kis csíkokra/kockákra vágjuk, és a fűszersóval ízlés szerint besózzuk.
A zsiradékot felforrósítjuk, az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a csirkehúst és a vermutot, lefedve kis lángon elkezdjük párolni a húst, időnként megkeverjük. Ezzel egy időben a burgonyát 8-10 percre egy porcelán tálban (akár amiben a hús volt előkészítve) berakjuk a mikróba kiolvasztani és puhára főzni. Mire ez kész, közben a hús is elkészült.
A húshoz adjuk a sóskát és a porcukrot, pár csipet sót ízlés szerint, s némi kis vizet, ha túlságosan elpárolgott a hús alól a szaft. Újra letakarva addig pároljuk, amíg a sóska össze nem esik. Ekkor már fedő nélkül elpárologtatjuk a maradék vizet, ha van. Hozzáadjuk a burgonyát, s nagy lángon, kicsit megpirítva készre sütjük.
Tányérokra szedjük, tejföllel meglocsoljuk, pirospaprikával megszórjuk.
Egy tavaszi, C-vitaminban és vasban gazdag étel a *vad* ízek kedvelőinek. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre