A bögrés mákos kevert sütemény tésztájához a tojást, a kefirt és a cukrot egy tálba öntjük, és jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a darált mákot és a sütőport is. Minden felsorolt hozzávalót egyesével keverünk a tésztába. A végén simára keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a mákos kevert tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük, majd, ha a tűpróba sikerült, kivesszük a sütőből, egy rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A hidegen tartott habtejszínt jéghideg habverővel felverjük, majd, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a darált mákot. A mákos tejszínhabot egyenletesen a teljesen kihűlt piskóta tetejére kenjük. Reszelt citromhéjjal díszítve és kockákra vágva tálaljuk.
Nézzétek meg videón, milyen egyszerű elkészíteni a bögrés kevert mákos sütit