Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mákos rácsos sütemény

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája
  • A kenéshez:
  • 1 felvert tojás
  • 1 mokkáskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg reszelt alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg darált keksz
  • 2 tojásfehérje
  • Valamint:
  • 1 evőkanál meggylekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.

Egy lábosba tesszük a reszelt almát (apró lyukú reszelőn reszeltem, mint a sajtot), rászórjuk a cukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját és kifacsart levét. Ha felforrt és levet engedett, hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy 20×30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk, lekvárral megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk. A maradék tésztából rudakat sodrunk, és a tetejét berácsozzuk. A tetejére a cukrot a tojással kikeverjük, és a rácsokat lekenjük.

180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült és kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral enyhén megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss