hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás muffin vaníliás vajkrémmel

45 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A bodzás muffinhoz a lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.
  2. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az egész tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
  3. A lisztes keverékhez öntsük hozzá a mascarponés-cukros keveréket, adjuk hozzá a bodzavirágot, majd egy fakanállal keverjük alaposan össze.
  4. A muffin formát béleljük ki muffinpapírral, vagy szilikonos formával, majd kanalazzuk bele a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  7. A vajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét is.
  8. Ezután a vajkrémet töltsük nyomózsákba, majd ízlés szerint díszítsük vele a muffint.

Megjegyzés

A muffin tésztája könnyű, és jól érződik rajta a bodzavirág íze. A vajkrémet ízlés szerint le is hagyhatjuk, de kár lenne érte, mert így együtt nagyon finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek