hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete rózsás mákos krémes

MME MME
2
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • tej
  • A mákos krémhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • A vaníliás krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen, s 5 részre osztjuk. Tepsi hátán 2 lapot sütünk.

A mákos krém hozzávalóit összedolgozzuk. A 3 félretett tésztát külön-külön kinyújtjuk, és megkenjük a mákos töltelékkel, feltekerjük, mint a
bejglit.

A tepsibe a 3 tekercset egymás mellé tesszük és összesütjük. Nem kell szétszedni, egyben kiborítjuk.

A vaníliás pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Az alsó lapot megkenjük a vaníliakrém felével, erre rátesszük az egybesült mákos rudakat, utána rákenjük a maradék vaníliakrémet, a másik lappal pedig befedjük.

Csokimázzal bevonjuk. Szeletelni a rudakra merőlegesen kell, csak így lesz benne rózsa.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss