Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 alapanyag, amit Beyoncé soha nem fogyaszt, tiltólistára tette őket

default user icon
MME
Beyoncé saját bevallása szerint fiatalabb korában túl sok időt töltött fogyókúrával. Ma már nem kínozza magát szigorú diétákkal, mégis bomba formában van negyvenen túl is. Amióta egészségesen étkezik és rendszeresen mozog, nemcsak az alakját őrzi meg könnyedén, de a jókedvét is.

Beyoncé Knowles a veszélyes fogyókúrák helyett a mértékletességre esküszik, és a teste sanyargatása helyett inkább alacsony kalória-, zsír- és szénhidráttartalmú étrendjében hisz. A kemény edzések mellett időről időre egy-egy jógaórával kényezteti a testét, illetve nem mond nemet kedvencére, az étcsokoládéra sem.

„Szeretem a csokit, de persze nem ehetek mindig és annyit, amennyit szeretnék. A pluszkalóriákat le kell dolgoznom: ha több volt a kényeztetés, akkor egy kicsit többet futok és fekvőtámaszozom” – mondta egy korábbi interjúban. Megmutatjuk, hogyan alakította át az étrendjét az amerikai énekesnő, és elmondjuk, mire figyelj, ha úgy szeretnél étkezni, ahogy ő.

Nem eszik finomított szénhidrátokat: cukrot és fehér lisztet

Beyoncé nemet mondott a cukorra és a fehér lisztre, viszont rendszeresen fogyaszt teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát és kenyeret. Cukros sütik helyett magas kakaótartalmú étcsokoládéval csillapítja az édességéhségét.

Ha elhagyod a cukrot, könnyen és gyorsan csúcsformába kerülhetsz. Pár rosszabb nap után az energiaszinted megnő, a közérzeted javul, kevésbé puffadsz, a bőröd szép lesz és ami még fontosabb: a szíved egészségéért is sokat teszel.

Ha követni szeretnéd az amerikai énekesnő életmódját, ne feledkezz meg arról, hogy a szervezetnek szüksége van szénhidrátokra, a teljes szénhidrátmegvonás nem működik. Ugyanis ha egyáltalán nem eszel szénhidrátokat, a szervezeted nem jut elegendő üzemanyaghoz a nap folyamán, ezért az energiaszinted folyamatosan csökkenhet – ráadásul kellemetlen lehet a leheleted és emésztési zavarok, fejfájás jelentkezhet.

Nem fogyaszt húst

A vörös hús elhagyása az étrendből csökkentheti a szervezet gyulladásos folyamatait, a szívbetegségek és a magas koleszterinszint kialakulásának kockázatát. Azonban gondolni kell arra is, hogy a hús megvonásával számos olyan tápanyagot is megvonsz magadtól, amire a szervezetednek szüksége van. Mindenképpen kérd szakember tanácsát, ha vegetáriánus vagy vegán étrendre szeretnél áttérni!

Kiiktatta étrendjéből a halat

A hal kitűnő fehérjeforrás, és gazdag egészséges, omega-3 és omega-6 zsírokban. Ennek ellenére az énekesnő tiltólistára tette, mert úgy véli, fogyasztásával olyan méreganyagok kerülnek a szervezetébe, amelyek károsak lehetnek az egészségére. Ilyen anyag például a higany, amely nagyobb mennyiségben károsan befolyásolja a hallást, a látást és a koordinációs képességet. Beyoncének viszont pont erre a három dologra van szüksége, tehát valahol érthető a félelme. Neked azonban nem kell lemondani a halról, válassz inkább ellenőrözött helyről származó vagy édesvízi halakat.

Elhagyta a tejtermékeket

Akik tejcukor- vagy tejfehérje érzékenyek, azok számára ez természetes és egyszerű váltás. Ha azonban nem szenvedsz ilyen érzékenységben, és imádod a sajtokat, joghurtokat, bizony kétszer is meggondolod, hogy lemondasz-e a kedvenceidről. Ha mégis úgy döntesz, hogy elhagyod a tejtermékeket, biztosítsd más forrásból a szükséges D-vitamin és kalcium bevitelt.

Még több sztár:

Ezek is érdekelhetnek

Friss