Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Barackos mandulatorta

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 8 dkg porcukor
  • 17 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt (Nagymama lisztje)
  • 1 csipet só
  • 2 ek hideg víz
  • A nyújtáshoz kevés liszt
  • Töltelék:
  • 1 üveg őszibarack befőtt felezett
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dkg puha vaj
  • 20 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • Tálaláshoz:
  • 1 csomag vaníliás cukor, 1, 5 dl habtejszín (elhagyható)
  • A tetejére 5 dkg mandulaforgács

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a sót. Géppel összedolgozzuk a felkockázott vajjal együtt, és a kevés vízzel. A tésztát fóliába tesszük, majd a hűtőbe rakjuk pihenni.A 23 cm-es piteformát kivajazzuk, a tésztát kivesszük a hűtőből kb. 30 perc pihentetés után. Kinyújtjuk akkorára, hogy a piteformába bele tudjuk helyezni. Ügyelve arra hogy a szélén mindenütt egy ujjnyival túllógjon. Villával megszurkáljuk a tészta alját, majd a széleit levágjuk. Sütőpapírt teszünk rá, és a közepébe szárazbabot szórunk. 10 percre előmelegített sütőbe 200 Celsius fokon sütjük, majd kivesszük, és eltávolítjuk a babot, és a zsírpapírt.Még 10 percig sütjük.A sütő hőfokát visszavesszük 180 fokra,majd a tölteléknek valókat összedolgozzuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a puha vajat.Ezt követően beledolgozzuk a krémsajtot és végül csomómentesen elkeverjük benne az őrölt mandulát.A kész masszát a sült és langyosra hűlt tésztába töltjük.A felezett konzerv barackokkal kirakjuk,mandulapehellyel megszórjuk,és 160 fokon további 35-40 percig sütjük.Kihűlve szeleteljük,vaníliás porcukorral megszórva nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek