Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-vajas piskótatekercs

45 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • 10 szelethez:
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db banán

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra verjük a vaníliás cukorral. A fehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, fényes habbá verjük, és a sárgás cukorhoz keverjük. A lisztet a kakaóporral vegyítjük, és a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 8 percre.

2.

Kivesszük a piskótát a tepsiből, hűlni hagyjuk, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Áttesszük egy darab tiszta sütőpapírra.

3.

A töltelékhez krémesre verjük a vajat a porcukorral és megkenjük vele a piskótát. 3 db banánt meghámozunk, és hosszában a piskóta szélére helyezzük. A sütőpapír segítségével feltekerjük a tésztát, majd a hűtőbe tesszük dermedni.

Ezek is érdekelhetnek