Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babkrémes pirítós (crostini)

30 perc
egyszerű
átlagos
25 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szűrőbe öntött babot hideg víz alá tartjuk, majd alaposan lecsepegtetjük és magas falú keverőpohárba tesszük. A megtisztított fokhagymát présen át a babra nyomjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A citromhéjat 3 ek citromlével együtt a keverőpohárba tesszük. Hozzáadjuk az 1 ek kakukkfűlevelet és az olajat, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Tengeri sóval, Cayenne-borssal és esetleg még egy kis citromlével ízesítjük.
  2. A bagettet kb. 25 szeletre vágjuk, és sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük. A szeleteket az előmelegített sütő középső részében aranybarnára pirítjuk 2-3 perc alatt, majd kivesszük.
  3. A paradicsomot lecsepegtetjük. A kakukkfűágakat darabokra tépjük vagy vágjuk. A bagettszeleteket megkenjük 2-2 tk babkrémmel, majd elosztjuk rajtuk a paradicsomot és megborsozzuk. Kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

    Crostini receptek >>>  
Házi félig szárított paradicsomhoz melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és teríts le egy sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral. Vágj ketté 50 dkg koktélparadicsomot, és a vágott felükkel lefelé helyezd őket a sütőpapírra. Keverj össze 1/2 ek cukrot 1 tk tengeri sóval, valamint frissen őrölt borssal és 1 tk kakukkfűvel, majd szórd a paradicsomokra. Locsold meg 2-3 ek olívaolajjal, és süsd az előmelegített sütő középső részében 20 percig. Végül kapcsold ki a sütőt, és hagyd száradni a paradicsomot a csukott sütőajtó mögött másnapig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss