Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Unod a csipszet? Mától vehetsz pirított tücsköt és fűszeres kukacot az esti mozihoz!

default user icon
MME
Akik unják a ropi-csipsz kombót a házibulikban, vagy már nem tudnak milyen extra feltétet szórni a salátájukra, azok most fellélegezhetnek: végre nem csak ázsiai körutak alkalmával kóstolhatunk isteni, fűszeres sült BOGARAKAT!

Ami eddig az egzotikus tájakra érkezők kiváltsága volt csupán, az mától Európában is elérehetővé vált: a brit Sainsbury's áruházlánc 250 boltjában mától kapható - de online is elérhető - a ropogós sült tücsök - mégpedig háromféle ízben!

A fanyalgóknak és viszolygóknak eláruljuk, hogy a piri-piri, csili-lime és barbeque ízestésű tücsök egy grammjában több fehérje van, mint a csirke, a marha vagy sertés húsában, az ételallergiásoknak pedig további jó hír, hogy ezek a snackek glutén- és laktózmentesek

A beszállító a londoni székhelyű Eat Grab nevű vállalkozás, amelynek fő profilja a kontinensen tenyésztett rovarok feldolgozása, mégpedig úgy, hogy az az európai ízlés számára befogadható legyen.

"A rovarok igazi szuperélelmiszterek! Ráadásul, ha az egész világon elfogadottá válna a fogyasztásuk, akkor azzal nem csak magunknak tennénk jót, hanem a környezetünknek is. A rovatenyésztés ugyanis kis területen, egyszerűen és olcsón megvaslósítható, lényegesen kevesebb környezetkárosító hatással, mint bármelyik háziállat tartása" - hirdeti oldalán hitvallását a cég.

A tücsköket és bogarakat ötvenesével lehet rendelni, 1,50 fontért. Levesbe, salátába és snacknek is ajánlott a fogyasztásuk.

Tedd félre az előítéleteidet, és rendeld meg még ma az első zacskó bogár-snackedet! 

Ezek is érdekelhetnek