hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai csokis fánk

120 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd beleszórjuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. A dagasztó tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, beleütjük a két tojást. Hozzáöntjük az élesztős tejet és a langyosra melegített vajat, majd a vaníliás cukrot .
  3. Ha összeáll a tészta, akkor akkor kivesszük a dagasztó tálból és lisztezett deszkán átgyúrjuk. Egy tálba tesszük,  a tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk. Kb. egy órát kelesztjük.
  4. Kiborítjuk a lisztezett gyúró deszkára, 1 cm vastagra kinyújtjuk és egy 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a közepét. Konyharuhával letakarjuk, 15 percig újra kelesztjük.
  5. Ha az olaj felmelegedett, akkor kisütjük a fánkokat, és kiszúrt közepét is. Papírtörlőre kiszedjük. A sütésnél arra vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor hirtelen sül a fánk és a közepe nyers marad.
  6. Vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt csokit, a vajat és az olajat. Egyenként belemártjuk a fánkokat, a tetejüket megszórjuk színes torta darával.

Megjegyzés

Miden farsangra sütök fánkot, de mindig valami újat. Most az amerikai csokisra eset választásom. A gyerekek nagy örömére! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek