Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes az amerikai palacsinta

default user icon
MME
Mindig is ki akartad próbálni a klasszikus amerikai palacsintát? Akkor itt az ideje, hogy végre elkészítsd! Számtalan recept forog közkézen, és természetesen mindegyik azt állítja, hogy az az eredeti.

Nos, recept ide, vagy oda, abban mindenki egyetért, hogy van néhány fontos szabály, amit fontos szem előtt tartani, ha tökéletes amerikai palacsintát szeretnénk készíteni. De mégis mire figyeljünk, ha belevágunk ennek a nem csak reggelinek való finomságnak az elkészítésébe? Itt van néhány tuti tipp a sütéshez!

Ne keverjük túl az amerikai palacsinta tésztáját!

A leggyakoribb hiba, ami alapjában ronthatja el a palacsintánkat az, hogy a tésztát túlkeverjük és ezért könnyen ruganyossá, gumissá válhat a lisztben található glutén miatt. 

Nem kell minden csomótól megszabadulni

Törekedjünk arra, hogy amennyire csak lehet, keverjük el a csomókat a tésztában. Ez persze nem azt jelenti, hogy tökéletesen sima tésztára kell törekedni, hiszen ha marad néhány lisztmorzsa a keverékben, akkor lesz csak igazán „bolyhos” az amerikai palacsintánk

Hagyjuk pihenni a palacsinta tésztát

Sokan úgy készítik az amerikai palacsintát, hogy amint kikeverték a tésztát, utána már azonnal sütik is. Nos, ez nem feltétlenül jó. Adjunk neki szobahőmérsékleten legalább 20 percet lefedve, mielőtt a serpenyőbe kerülne.

AMERIKAI PALACSINTA (BÖGRÉS RECEPT) >>>

Ne süssünk túl magas hőfokon

Ha nagyon forró serpenyőben készítjük a palacsintánkat, akkor előfordulhat, hogy a tészta kívül megég, belül pedig nyers marad. Mindenképpen egy közepes hőfokot válasszunk a sütéshez.

Ne süssünk egyszerre túl sokat

Ha nem így cselekszünk, könnyen lehet, hogy egy vastag, óriási palacsinta lesz a végeredmény, ráadásul az egyenletes sütést is megnehezíti.

Ha már bekevertük az amerikai palacsintát, süssük ki!

Csak annyi tésztát keverjünk be, amennyit meg is sütünk! A hűtőben tárolt amerikai palacsinta keverék nem fog jó eredményt hozni, fölösleges kísérletezni vele. 

Nem nyomkodjuk a palacsintatésztát sütés közben

A palacsinta tésztája elég finom szerkezetű. Nem kell állandóan nyomkodni. Nincs más más dolgunk, mint hagyni, hogy szépen megsüljön. A lényeg, hogy a lehető legkevésbé nyúljunk hozzá a serpenyőben. 

AMERIKAI PALACSINTA TEJFÖLLEL >>>

Ne forgassuk!

Attól nem fog jobban, vagy gyorsabban átsülni a palacsinta, ha folyton forgatjuk. Elég akkor megfordítani, ha már az adott oldala szépen megsült. Ez mindössze néhány perc alatt meg is történik, szóval fölösleges rohanni. 

Vajon sütni? Felejtsük el!

Használjunk hagyományos olajat a sütéshez, ugyanis a vaj ilyen hőfokon nagyon hamar megég, így nem lesz időnk kellően megsütni rajta az amerikai palacsinták mindkét oldalát. Használjunk egy-két teáskanálnyi olajat, amit minden esetben szépen, egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben!

Rossz serpenyő

Az öreg, megvetemedett, vagy karcos serpenyő használata azon túl, hogy egészségtelen, az egyenletes sütésre is alkalmatlan. Könnyen leragadhat, odaéghet a tésztánk! Használjunk lapos, tapadásmentes serpenyőt a tökéletes végeredményért!

 

Legyünk kreatívak!

Ne csak azon agyaljunk, hogy mit teszünk majd a palacsinta tetejére! A tésztát is nyugodtan feltuningolhatjuk egy kis fahéjjal, vagy szerecsendióval, de a kakukkfű és az oregánó is jól illik hozzá. Van, aki friss, bogyós gyümölcsöt is tesz a tésztába. 

SÜTŐTÖKÖS-DIÓS AMERIKAI PALACSINTA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss