Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel az alvás világnapjára, ami segíti az éjszakai pihenést

default user icon
MME
Március 15-e nemcsak az 1848-49-es szabadságharc ünnepe, hanem az alvás világnapja is egyben. Utóbbi alkalmából összegyűjtöttük a legjobb recepteket, ha neked is gondot okoz a nyugodt esti pihenés.

Az alvás világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára, az egészségünkre gyakorolt hatására. Az életminőségünket és mentális jóllétünket nagyban befolyásolhatja, ha nem jutunk megfelelő mennyiségű és minőségű alváshoz. Napjainkban sajnos sokan szenvednek különböző alvási problémák miatt, az elalvási nehézségektől a súlyos alvászavarokig. Nem mindegyik szüntethető meg egyszerű házi praktikákkal, de sokat számíthat, ha tudatosan készülünk az éjszakai órákra – például megfelelő ételek fogyasztásával.

 

Hogyan segítsük elő a jobb alvást?

Az olyan szokások beépítése az esti rutinunkba, mint a meditációs, relaxációs gyakorlatok segítenek levezetni a stresszt. A képernyő előtt töltött idő lecsökkentése, a délutáni órákban a koffeintartalmú italok elkerülése, valamint a megfelelő ételek fogyasztása is elősegítheti a jobb alvásunkat.

Mit együnk lefekvés előtt?

Először is, mit ne együnk: magas zsírtartalmú, erőteljes fűszerezésű, nehezen emészthető ételeket. Helyette részesítsük előnyben a lassú felszívódású szénhidrátokat, illetve a fehérjében gazdag fogásokat. Így például a tojás, a hal, a diófélék, a gabonafélék és a hüvelyesek jó választásnak bizonyulhatnak. Emellett például a joghurt, a túró vagy a banán is jó esti nasi lehet.

Íme, a legjobb receptek a nyugodt alváshoz.

Tonhalsaláta>>>


QUINOÁS TÚRÓGOLYÓK>>>

 

SPENÓTOS TÉSZTA>>>

 

CSIRKEBURGER AIR FRYERBEN>>>

 

BANÁNOS MUFFIN>>> 

 

Borítókép: Shutterstock 

Ezek is érdekelhetnek

Friss