hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás csirkecomb rizzsel

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkecombot megsózzuk, majd a fejtetőre fordítva tepsibe sorakoztatjuk. Aláöntünk 1/2 dl rozét, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük 5 dl vízzel. Megszórjuk ételízesítővel, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon kb. 5-6 percig főzzük. Levesszük a tűzről, átkeverjük, és fedő alatt hagyjuk készre párolódni. Közben 1-2 alkalommal megkeverjük és megkóstoljuk, ha nem elég puha, hozzáadunk kb. 1 dl forró vizet, és lefedjük további 5 percre.
  3. A szószhoz a mézzel és a keményítővel kikeverjük a maradék a rozét, kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük, és gyömbérrel fűszerezzük. A forró szószt a hideg almabefőttre és a húsra öntjük.
  4. A csirkecombokat a rizzsel és az almával tálaljuk.

Megjegyzés

Családunkban nagy hagyomány volt kompóttal enni a rizst vagy a burgonyát. A bőrös, zsíros csirkecombokat általában sült csirkének készítem el, mert így szépen kisül a zsírja, miközben belül finom omlósra sül. Túlsütni, kiszárítani nem szabad. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss