Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás bucik

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Előkészítés: Az almákat megmossuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk (nem hámozzuk meg!). Margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával beszórjuk a formákat (tűzálló tálkákat).

Elkészítés: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat és egy csipet sót. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, és a masszához szitáljuk. Az almalevet belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A formák aljára fektetünk egy réteg almaszeletet, és rétegezve a maradék almaszelettel belesimítjuk a tésztát. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Még melegen megcsepegtetjük a likőrrel (a befőttsziruppal), és kihűtjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 555 kcal

Ezek is érdekelhetnek