A margarint és a lisztet egy tálba rakjuk, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat és összegyúrjuk. Veszünk egy 23x35 cm-es tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal, és kilisztezzük.
A tésztát kettéválasztjuk, kinyújtjuk, majd a nyújtófára tekerjük és belesimítjuk a tepsibe a tésztát, és a tetejét megszórjuk búzadarával, rákanalazzuk a kinyomkodott reszelt almát és a magozott meggyet.
Az almás meggy tetejét megszórjuk a fahéjas cukorral, majd befedjük a tészta kinyújtott másik felével. A tetejét megkenjük a felvert tojással, végezetül villával megszurkáljuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre. Megvárjuk míg langyosra hűl , és ekkor fel vágjuk kockára,mert melegen nem lehet felszeletelni.