hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-meggyes pite

45 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db sütőpor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 30 dkg meggy
  • 2 tk fahéj
  • 4 ek kristálycukor
  • 2 ek búzadara
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A szóráshoz:
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

  1. A margarint és a lisztet egy tálba rakjuk, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat és összegyúrjuk. Veszünk egy 23x35 cm-es tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal, és kilisztezzük.
  2. A tésztát kettéválasztjuk, kinyújtjuk, majd a nyújtófára tekerjük és belesimítjuk a tepsibe a tésztát, és a tetejét megszórjuk búzadarával, rákanalazzuk a kinyomkodott reszelt almát és a magozott meggyet.
  3. Az almás meggy tetejét megszórjuk a fahéjas cukorral, majd befedjük a tészta kinyújtott másik felével. A tetejét megkenjük a felvert tojással, végezetül villával megszurkáljuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre. Megvárjuk míg langyosra hűl , és ekkor fel vágjuk kockára,mert melegen nem lehet felszeletelni.

    Rengeteg pite >>> 

Megjegyzés

Gondoltam megbolondítom a nagyi almás pitéjét egy kis meggyel.Bejött különleges pikáns ízvilágú lett. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek