
Receptek alma hozzávalóval
Leírás
Az alma a legősibb gyümölcsünk. Már a Biblia történetében a tiltott fa tiltott gyümölcse is az alma volt, amellyel a kígyó megkísértette Évát.
A legízletesebb és legnépszerűbb gyümölcs nemcsak nyersen nagyon finom, de számtalan sütemény kiváló alapanyaga. Főzhetünk belőle leveseket, kompótot, szószt, gazdagíthatjuk a krémleveseket, használhatjuk cukor helyett süteményekben, de még a párolt káposzta sem lenne igazán finom nélküle. Süthetjük palacsintába és húsok mellé is.
Telis tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, a héja pedig pektinben gazdag, amely az anyagcserét támogatja. Fogyasszuk rendszeresen, hiszen az alma hozzájárul az egészséghez.
Mikor vedd?
Hogyan tárold?

Diós-almás gyümölcskenyér

Sült csirkecomb almával

Egyszerű máglyarakás

Legfinomabb almás pite

Amerikai almás pite

Párolt lila káposzta almával

Kevert almás süti

Gyömbér shot

Csirkemellsonkás saláta

Olasz almatorta

Waldorf-saláta

Norvég almatorta

Almás kelt palacsinta

Tojássaláta tésztatölcsérben

Almás muffin (cukormentes)

A legfinomabb franciasaláta

