hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almakompótos piskóta

60 perc
bonyolult
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:
1.) A margarint - konyhai robotgéppel - habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejet, a lisztet és a sütőport.
2.) A tojások fehérjét egy külön tálban egy csipet sóval keményre verjük. A habot egy nagyobb fakanállal óvatosan a tésztához adjuk. (Habverővel finoman homogén krémmé lehet keverni az egészet.)
3.) A tésztát egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a kockákra vágott almakompótot szép sorban a tetejére helyezzük.
4.) Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, éles késsel kockákra vágjuk, és külön tálra szedve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss