Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Allgaui sajtleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:
1.) A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és lassú tűzön üvegesre pároljuk benne a hagymákat. Hozzáadjuk a lisztet, és kicsit megfuttatjuk - de ne hagyjuk, hogy megbarnuljon!
2.) Állandó keverés mellett hozzáadjuk az erőlevest, és 10 percig főzzük, majd átszűrjük az egészet egy másik fazékba, és újra felforraljuk. Forrás után takarékra tesszük a lángot, és hozzáadjuk a tejszínt is a leveshez.
3.) Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Beletesszük a reszelt és az ömlesztett sajtot, ismét felforraljuk, majd takarékra tesszük.
4.) A petrezselymet apróra vágjuk, a kenyérből pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. Sörrel megkenjük (egy ecsettel), és egy serpenyőben 6 dkg olvasztott vajon megpirítjuk mind a két oldalán. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel halmokat kanalazunk a pirítósra. Tányérokba merjük a levest, és a pirítósokkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss