hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyával töltött diótorta

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a mézzel, hozzáadjuk az apróra vágott narancshéjat és a szalalkálit. A masszát kétfelé osztjuk.

Az egyik részbe belekeverjük a kakaót, rumot, a búzadara felét és a kemény habbá vert tojásfehérje felét.

A másik részhez adjuk a darált diót, a maradék tojáshabot és a grízt.

A kétféle masszát váltakozva belerétegezzük egy kerek tortaformába, és forró sütőben közepes tűznél kisütjük.

Ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük az áfonyalekvárral.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek