A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és a vizet is. Összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve, rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb. 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
A kakaós krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is. A porcukrot és a tojásfehérjét sűrű mázzá keverjük, ezzel fogjuk imitálni a lefolyó viaszt. A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük. A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.
Szeretem a karácsony illatát, így én az adventi időszakot kihasználom és sütök illatos mézeskalácsokat, ezúttal az adventi koszorú gyertyái készültek abból. Gluténmentes! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!