Adventi koszorú - ehető gyertyákkal, gluténmentesen

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • rizsliszt
  • nyírfacukor
  • kókuszzsír
  • méz
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • szódabikarbóna
  • tojás
  • tojásfehérje
  • porcukor
  • füge
  • darált mandula
  • vaj
  • porcukor
  • kakaópor

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt hozzáöntjük, majd a felvert tojást és a vizet is. Összegyúrjuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A hűtőből kivéve, rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb. 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki. Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.
  3. A kakaós krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal végül hozzáadjuk a kakaóport is. A porcukrot és a tojásfehérjét sűrű mázzá keverjük, ezzel fogjuk imitálni a lefolyó viaszt. A kisült karikákból 4-5 darabot összeragasztunk a kakaós krémmel, a tetejét a cukormázzal díszítjük. A gyertya lángja félbevágott füge és mandula lett.

 

Megjegyzés

Szeretem a karácsony illatát, így én az adventi időszakot kihasználom és sütök illatos mézeskalácsokat, ezúttal az adventi koszorú gyertyái készültek abból. Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss