Elkészítés: Az abálóból kivett, meghűlt „kincseket” kisujjnyi csíkokra vágjuk. A nyelvet előtte megpucoljuk!
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megtörjük, apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húsféléket (egyszerre, mert az abáló előfőzte, és körülbelül azonos a főzési idejük). Az abálóból vett lével felöntjük, annyira, hogy a húsokat ellepje. Hozzáadjuk a babért, az apróra vágott csalamádét (savanyú uborkát), a vékony
karikákra vágott sárgarépát, a négybe vágott citromkarikát héjával, kevés majoránnát, a petrezselyem zöldjét, a mustárt, és sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük.
Körülbelül 30 percig főzzük.
Tejfölből, lisztből habarást készítünk, amit 1 merőkanálnyi főtt lével felengedve, csomómentesre keverünk. A habarást hozzáadva még 10 percig főzzük. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel.
Köretként főtt rizst, zsemlegombócot, főtt tésztát, galuskát és grízgaluskát is adhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre