Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palócleves csirkehússal

1 3.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A zöldbabot jól megmossuk, majd 2-3 cm-es darabokra vagdaljuk, a burgonyát és a répát felkockázzuk-karikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. Az olajat felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne, hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk. Majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük 1,5 l vízzel, és lefedve főzzük.
  3. A félig megpuhult húshoz adjuk hozzá a burgonyát, a répát és a zöldbabot, lefedjük és puhára főzzük.
  4. A lisztből és a tejfölből/tejszínből habarást csinálunk. Behabarás után 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel forrón tálaljuk.

    15 LAKTATÓ TÉLI LEVES, AMI GARANTÁLTAN ELTELÍT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss