Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb házi képviselőfánk

90 perc
rafinált
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  2. A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük, míg a tészta elválik az edény falától, végül folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. Ha kihűlt elektromos mixerrel egyenként belekeverjük a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
  3. Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire gömb alakokat nyomunk. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel, majd a sütőt 200 fokra visszavéve készre sütjük. A sütő ajtaját 1/2 óráig nem nyithatjuk ki, mert különben összeesik a fánk.
  4. Ha megsültek a fánkok, a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. A kalapjukat levágjuk. A belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
  5. A krémhez vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és a kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot. A tejszínt keményre verjük.
  6. Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja. Porcukorral enyhén meghintjük.

HAGYOMÁNYOS KÉPVISELŐFÁNK >>> 

RÓZSAFÁNK>>> 

CSÖRÖGEFÁNK CSILIS CSOKISZÓSSZAL>>> 

Ezek is érdekelhetnek