hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 mennyei jegeskávé recept, amivel átvészelheted a kánikulát

default user icon
MME
A nyári hőségben nincs is jobb egy medenceparton elkortyolgatott jegeskávénál. A hűsítő ital meghódította az egész világot és minden kávékultúrában helyet kapott. Az elkészítési mód és a hozzávalók régiónként változhatnak, ám a lényeg ugyanaz: a jéggel készített kávé a forró nyarak elengedhetetlen itala.

A kávérajongók megszokhatták már, hogy a Nespresso minden évben új jegeskávé-különlegességekkel jelentkezik, melyeket kifejezetten úgy alkottak meg, hogy jégre engedve bontakoztassák ki legjobban a karakterüket. A forró és hideg találkozásánál keletkező hősokk ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel.

A tökéletes jegeskávé alapszabályait Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete foglalta össze: „Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen legalább három az egyhez.” 

Most, hogy az alapvetéseket megismetük, következzen néhány izgalmas frissítő jegeskávé receptet, melyekkel a brazil tengerpartok hangulatát idézhetjük meg otthonunkban:

BRAZILIAN INSPIRED MOCKTAIL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 Nespresso Liminha Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 3 szelet friss lime
  • 8 g barnacukor
  • 40 g passiógyümölcs magjai
  • 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirup
  • 60 ml szénsavas ásványvíz vagy tonik
  • 5 nagyméretű jégkocka (150 g)
  • Lime szeletek és menta a díszítéshez

 


ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy nagy méretű pohárba helyezz 3 szelet lime-ot és 8 g barnacukrot, majd az egészet nyomkodd meg egy kanállal.
  2. Vágj félbe egy passiógyümölcsöt és kanalazd a magjait a pohárba, tegyél hozzá 4 nagyméretű jégkockát (120 g) és 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirupot.
  3. Tölts 60 ml szénsavas vizet vagy tonikot a pohárba, keverd meg, amíg a lime és passiógyümölcs a tetejére nem úszik.
  4. Tegyél egy jégkockát egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és készíts 40 ml Nespresso Liminha Over Ice kávét a jégre. Zárd le, és rázd határozottan 20 másodpercig.
  5. Töltsd a hideg kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet lime-mal és mentalevelekkel a tetejét.

EXOTIC BRAZILIAN INSPIRED MOCKTAIL


HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Exotic Liminha Over Ice Vertuo kávékapszula (80 ml)
• 3 szelet friss lime
• 8 g barnacukor
• 40 g passiógyümölcs magjai
• 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirup
• 60 ml szénsavas ásványvíz vagy tonik
• 6 nagyméretű jégkocka (180 g)
• Lime szeletek és menta a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Helyezz 3 szelet lime-ot és 8 g barnacukrot egy nagyméretű pohárba, majd az egészet nyomkodd meg egy
  2. kanállal.
  3. Vágj félbe egy passiógyümölcsöt és kanalazd a magjait a pohárba, tegyél hozzá 6 jégkockát (180 g) és 5 ml rágógumi- vagy dinnyeszirupot.
  4. Tölts 60 ml szénsavas vizet vagy tonikot a pohárba, keverd meg, amíg a lime és passiógyümölcs a tetejére nem úszik.
  5. Tegyél egy jégkockát a Barista shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és készíts 80 ml Nespresso Exotic Liminha Over Ice kávét a jégre. Zárd le, és rázd határozottan 20 másodpercig.
  6. Töltsd a hideg kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet lime-mal és mentalevelekkel a tetejét.

FÜGÉS BANÁNSHAKE


HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
• Fél füge
• 120 ml zabital
• 10 ml banán szirup
• 4 nagy méretű (120 g) jégkocka
• Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Önts 120 ml növényi zabitalt egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és helyezz bele egy szelet fügét.
  2. Zárd le, majd rázd határozottan a shakert 20 másodpercig.
  3. Tegyél 4 jégkockát (120 g) egy nagy méretű pohárba, és önts 10 ml banán szirupot az aljára.
  4. Öntsd a shaker tartalmát a pohárba, majd keverd össze.
  5. Készíts 40 ml Nespresso Freddo Intenso kávét a pohárba, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.

BANANA PINGADaO


HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Ice Forte Vertuo kávékapszula (230 ml)
• 20 ml banán szirup
• 80 ml zabital
• 7 nagyméretű jégkocka (210 g)
• Egy szelet friss füge és ehető virág a díszítéshez

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Tegyél 7 nagyméretű jégkockát (210 g) egy 350-400 ml-es pohárba, és önts rá 20 ml banán szirupot. Tölts 80 ml zabitalt a pohárba.
  2. Készíts 230 ml Nespresso Ice Forte kávét a jégre, és díszítsd egy szelet fügével és ehető virággal a tetejét.


ICE COFFEE COLADA


HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
• 10 ml ananász szirup
• 90 ml zabital
• 4 nagyméretű jégkocka (120 g)
• kókuszpehely és ehető virág a díszítéshez

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Készíts 40 ml Nespresso Coconut Flavour Over Ice kávét egy shakerbe (ha nincs shakered, akkor egy termosz is megfelel erre a célra), és adj hozzá 1 nagyméretű jégkockát (30 g).
  2. Zárd le a tetejét és rázd határozottan 20 másodpercig.
  3. Tegyél 3 jégkockát (90 g) egy nagy méretű pohárba.
  4. Önts 10 ml ananász szirupot és 90 ml növényi zabitalt a pohárba. Töltsd rá a hideg kávét, és díszítsd kókuszpelyhekkel és ehető virággal a tetejét.

További hűsítő jegeskávé receptekért látogass el a Nespresso oldalára! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss