Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Legyen szó a divatról, a fotózásról, a főzésről vagy az írásról, az önkifejezésnek rengeteg módja létezik. A kávék világa is végtelen lehetőséget rejt magában: egy-egy különleges kávérecept elkészítésével mi is megcsillogtathatjuk a kreativitásunkat. Március 5-én ráadásul két új Nespresso Vertuo kávé is érkezik: a pekándiós-juharszirupos ízvilágú Maple Pecan Limited Edition, valamint a jótékony hatásairól ismert B12-vitamint tartalmazó Vivida.
A Nespresso időről időre izgalmas kávéújdonságokkal lepi meg a rajongóit, melyekből több közönségkedvenc is született már. Egy-egy ünnepi kollekció vagy limitáltan elérhető, egzotikus kávékeverék különösen népszerűvé vált, ezért a márka – meghallgatva a fogyasztók kéréseit – átmeneti időre több régi kedvencet is visszavezetett kapszulakínálatába.
A december az ünnepi készülődésről szól, ami nem is lehetne teljes az adventi vásárok és az alpesi hütték otthoni megidézése nélkül. Ezek a helyek ihlették a Nespresso és a Fusalp közös karácsonyi kapszula- és kiegészítőkollekcióját, melyek megedésítik az ünnepi pillanatokat.
A Nespresso rajongók számára nemcsak a közelgő karácsony miatt örömteli az év végi időszak, hanem mert a márka minden évben ilyenkor jelenti be, hogy kivel alkotta meg a várva várt, ünnepi Limited Edition kollekcióját. Az idei partner a francia Fusalp luxus ruházati márka, mely páratlan eleganciájával több mint 70 éve varázsolja sikkessé az Alpok sípályáin kikapcsolódni vágyók sportruházatát.
Vajon létezik a tökéletes kávécserje? A Nespresso szerint egyértelműen igen, ugyanis kávészakértőinek több mint 20 évnyi kutatómunkával sikerült megalkotniuk egy olyan új kávéfajtát, amely méltó lehet erre a címre. A kávé a N°20 (number twenty) nevet kapta, utalva arra a húsz évre, amíg ez a nagyívű projektmunka folyt. A csábító narancsvirág-aromákban és friss, citrusos ízjegyekben gazdag kávé a maga nemében páratlan alkotás, amely rendkívül limitált mennyiségben lesz elérhető a márka kínálatában.
A reggelek elmaradhatatlan része a forró fekete- vagy egy tejes haboskávé, melyek akár a nagy ebédek lezárásaként is megállják a helyüket. De mi lenne, ha ez a forró ital lenne egyben a desszert is?
Promóció
A Nespresso és a világhírű cukrász- és csokoládémester, Pierre Hermé szakértelméből született közös Limited Edition kávékollekciójával indul a karácsonyi időszak. Az exkluzív kávék és édességek kifinomult ízei különleges kóstolási élményeket és a kényeztetés felhőtlen örömét ígérik.
A Nespresso és a világhírű cukrász- és csokoládémester, Pierre Hermé szakértelméből született közös kapszulakollekciójával indul a karácsonyi időszak. Az exkluzív kávék és édességek kifinomult ízei különleges kóstolási élményeket és a kényeztetés felhőtlen örömét ígérik.
A nyári hőségben nincs is jobb egy medenceparton elkortyolgatott jegeskávénál. A hűsítő ital meghódította az egész világot és minden kávékultúrában helyet kapott. Az elkészítési mód és a hozzávalók régiónként változhatnak, ám a lényeg ugyanaz: a jéggel készített kávé a forró nyarak elengedhetetlen itala.
Videó
Brazília homokos tengerpartjait idéző kávékkal érkezik a Nespresso 2022-es nyári kollekciója, amelynek arca és múzsája Alessandra Ambrosio. A trópusok fenséges ízei és Brazília nemzeti itala, a Caipirinha tiszteletére most fontos szerepet kapott a lime és a menta; így születtek meg az új, frissítő Barista Creations Liminha Over Ice és Exotic Liminha Over Ice ízesített kávék. A Nespresso legújabb nyári dizájnjának meghatározó elemei, a ragyogó napfényt idéző citromsárga szín és a trópusi levélminták szintén Brazília vibráló kultúráját idézik.
A Nespresso bemutatta a KAHAWA ya CONGO organikus kávéját, amelynek újjászületése a márka egyedülálló kezdeményezésének köszönhető. A Reviving Origins program célja a kávétermelés fellendítése a komoly viszontagságoktól (például polgárháborúktól, gazdasági összeomlástól vagy környezeti katasztrófáktól) sújtott régiókban. A Reviving Origins égisze alatt előállított első organikus kávé, a KAHAWA ya CONGO alapanyaga a Kivu-tó vidékéről származik, ahol egy egykor virágzó kávékultúrát majdnem teljesen elpusztított az évtizedeken át dúló polgárháború és az ezzel járó gazdasági bizonytalanság.
Idén nyáron különleges kulturális és gasztronómiai központtá alakul a Szigliget Várudvar, ahol a népszerű budapesti éttermek pop-up kitelepülései mellett a Nespresso saját Mini Boutique-kal és kávézóval várja a látogatókat a nyári szezonban.
A Nespresso x Chiara Ferragni Limited Edition kollekció hatalmas sikere után a nemzetközileg ismert digitális vállalkozó, Chiara egy egyedi, Giambattista Valli Haute Couture ruhában lépett a Cannes‑i Filmfesztivál vörös szőnyegére. Az alkotás a Nespresso környezettudatosan választott anyagok használata és körkörösség iránti elkötelezettségét mutatja be.
Magyarországon is bemutatja új kávérendszerét a Nespresso, ami egy teljesen új kávékészítési technológiára és új formátumú kávékapszulákra épül. Az intelligens vonalkód leolvasóval felszerelt gép felismeri a különböző méretű kávékapszulákat, és automatikusan kiválasztja az adott kávétípushoz legjobban illő paramétereket. Az innovatív Centrifusion™ technológiának köszönhetően pedig kivételes minőségű kávét készít rendkívül gazdag cremaréteggel a tetején.
A magyar kávéfogyasztók kétharmada biztosan kétségbe esne, ha a jövőben megszűnne a kávétermelés – derült ki a Nespresso friss, reprezentatív kutatásából. Pedig hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya a kávétermő területek drasztikus hanyatlását eredményezheti.