Elkészítés: A karfiolt a zöldjétől megtisztítom, rózsáira szedem, és egy kis ételízesítős vízben megfőzöm.
Egy cseréptálat egy kis zsírral kikenek, megszórom zsemlemorzsával. Erre szedem ki szűrőlapáttal a karfiolt. A darált húsból a szokásos módon a hagymákkal pörköltet készítek, ebbe teszem a nyers rizst, felöntöm a rizsmennyiség kétszeresével vízzel, és készre főzöm.
A karfiolra locsolok egy kis tejfölt, aztán rásimogatom a darált húsos rizst, majd ráteszem a maradék tejfölt. Ha van egy kis kolozsvári szalonna, azzal lehet díszíteni a tetejét, mutatós, és persze meg is lehet enni ! :-)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre