Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott karfiol vidékiesen

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst ételízesítős, olajos vízben majdnem puhára főzöm, leszűröm, lecsöpögtetem. A karfiolt szintén ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm. A hurkát, ha fagyasztott, forró sütőben kiolvasztom.

A felkockázott hagymát megfonnyasztom sóval az olajon, hozzárakom a fokhagymát. Ehhez rakom a májas hurkát, és néhány percig együtt párolom, majd hozzáadom a lereszelt vagy ledarált párizsit. Csemege pirospaprikát adok hozzá. Ezt az egyveleget összekeverem a rizzsel.

Vékonyan kizsírozok egy megfelelő nagyságú tepsit, és beleöntöm a rizses masszát. Rámorzsolgatom a karfiolrózsákat, majd meglocsolom a tejföl, tojás, só keverékkel.

Forró sütőben addig sütöm, míg a teteje pirosodni kezd. Kockákra vágva tálalom.

Ezek is érdekelhetnek