Elkészítés: A rizst megpároljuk a szokásos módon (olajon megfuttatjuk kis petrezselyemzölddel, majd felöntjük dupla annyi vízzel, sózzuk).
A karfiolt és a brokkolit sós vízben puhára pároljuk. A spenótot összekeverjük kis sóval és az összetört fokhagymával.
Amikor mindez kész, egy jénait kivajazunk, majd rárakjuk a rizs felét. Erre rákenjük a fokhagymás spenótot, majd rátesszük a megfőtt karfiolt és brokkolit, vegyesen elrendezve. Ezeket megszórjuk borssal, a kétféle szósszal, és egy kis sóval (ételízesítővel). Majd a tetejére megint rizs kerül. 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt összesütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre