Elkészítés: A filéket ferdén bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, a hűtőben pihentetjük kb. bő fél órát.
7 dkg vajat habosra keverünk, belekeverünk 2-3 gerezd reszelt fokhagymát, a finomra aprított zöldeket, a citrom héját, a vágatokba töltjük az ízesített vajat.
Tűzálló tálba sütőpapírt teszünk, vékonyan megolajozzuk, a haldarabokat belefektetjük, tetejükre paprikás lisztet szitálunk, a maradék vajat rámorzsoljuk a tetejükre. Előmelegített 190 fokos sütőben sütjük kb. 25 percig.
Felverünk 1 tojást, elkeverjük a tejföllel, reszelt fokhagymával, enyhén sózzuk, borsozzuk, reszelt sajtot keverünk hozzá, a halakra kenjük. A sütőt légkeverésre állítjuk, visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.
Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, amelyet a tepsiben visszamaradt zsiradékkal kicsit meglocsolhatunk, valamint ízlés szerinti salátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre