Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldborsós csirkemell

5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apró darabokra vágom, kevés olajban megpirítom. A csirkemellfilét eközben csíkokra vágom, sóval és őrölt színes borssal jól megszórom. Ha a hagyma szépen megpuhult, a csirkemellcsíkokat hozzáadom, és fehéredésig pirítom, majd megszórom petrezselyemmel és majorannával. Ha a hús szép fehér, a fagyasztott borsót hozzáadom. Ha a borsó levet engedett, hozzáöntök még annyi vizet, hogy a csirke és borsó egyveleget éppen ellepje. Ekkor fedővel letakarom, és kb. 15 percig párolom (amíg a borsó megpuhul).

Ha a hús és a borsó is megpuhult, a fedőt leveszem, és magas lángon, állandó kevergetés közben a fölösleges vizet elpárolom róla. A végén a tejfölt ráöntöm, lassan összekeverem, 2 perc alatt jól összeforralom, közben újra sózom és borsozom. Rizzsel tálalom.

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, (viszonylag) diétás és nagyon finom. - lepke83

Ezek is érdekelhetnek

Friss