hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Waldorf saláta

20 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Zeller
  • Mustár

Elkészítés

  1. A zellert meghámozzuk, gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével.
  2. A megtisztított almát vékony metéltre vágjuk, szintén meglocsoljuk citromlével.
  3. A dióból néhány szemet félreteszünk díszítésre, a többit durva darabokra vágjuk.
  4. A kefirből és a tejfölből a mustárral, sóval, őrölt fehérborssal tartármártásszerű öntetet készítünk ízlés szerint. Az alma- és a zellercsíkokat összekeverjük a dióval, majd az öntettel.
  5. A keveréket tépett salátalevelekre halmozzuk, tetejét az egészben hagyott diódarabokkal és akár szőlőszemekkel díszítjük, és 1-2 órai hűtés után tálaljuk.

Megjegyzés

A Waldorf salátát ízlés szerint gazdagíthatjuk apró kockákra vágott pirított csirkemellel is. - MME

Ezek is érdekelhetnek