Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vulkánpuding

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 6 tojás
  • A tálaláshoz:
  • kockacukor
  • rum

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk. Belekeverjük egyenként a tojássárgákat, majd felváltva kanalanként a reszelt csokoládét, valamint a darált diót.

Még egyszer óvatosan átdolgozzuk, és kivajazott pudingformába öntjük. Vízzel töltött tepsibe állítjuk a formákat,és körülbelül 40 percreelőmelegített sütőbe toljuk. Hagyjuk kihűlni.

Egy nagyobb lapos, tűzálló tálra borítjuk, és úgy tesszük az asztalra. 2-3 szem kockacukrot rumba áztatunk, kanálba tesszük, meggyújtjuk, és az égő cukrokat a puding közepén lévő lyukba helyezzük. Néhány másodpercig hagyjuk égni, majd elfújjuk.

Vékony, vizezett késsel felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss