Elkészítés: A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk. Belekeverjük egyenként a tojássárgákat, majd felváltva kanalanként a reszelt csokoládét, valamint a darált diót.
Még egyszer óvatosan átdolgozzuk, és kivajazott pudingformába öntjük. Vízzel töltött tepsibe állítjuk a formákat,és körülbelül 40 percreelőmelegített sütőbe toljuk. Hagyjuk kihűlni.
Egy nagyobb lapos, tűzálló tálra borítjuk, és úgy tesszük az asztalra. 2-3 szem kockacukrot rumba áztatunk, kanálba tesszük, meggyújtjuk, és az égő cukrokat a puding közepén lévő lyukba helyezzük. Néhány másodpercig hagyjuk égni, majd elfújjuk.
Vékony, vizezett késsel felszeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre