Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vöröslencse-bolognai

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A meghámozott vöröshagymát késes aprítóban finomra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a meghámozott sárgarépát finomra reszeljük.
  2. Egy magas oldalú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a sárgarépát, és megsózzuk, megborsozzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a megmosott lencsét.
  3. Oregánóval, kakukkfűvel és a bazsalikommal fűszerezzük, majd felöntjük 5 dl vízzel, és fedő alatt  majdnem puhára főzzük kb. 20 perc alatt.
  4. Közben a spagettit forrásban lévő sós vízben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint al dentére főzzük. Leszűrjük, és melegen tartjuk.
  5. A raguhoz adjuk a kétféle paradicsomot, és fedő nélkül puhára főzzük a lencsét. Utólag fűszerezzük, ha szükséges. A főtt spagettivel tálaljuk, és ízlés szerint megszórjuk reszelt parmezánnal.

Nézd meg videón, hogyan készül a vöröslencse bolognai

 

Megjegyzés

Hogy még egészségesebb legyen a fogás, a spagettit cseréld le teljes kiőrlésűre, de akár csicseriborsóból vagy hajdinából készült tésztával is kínálhatod a mártást. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss