Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói vöröslencse leves

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy 3 literes vagy annál nagyobb fazékban a vajat közepes lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított felaprított hagymát, a felkockázott paprikát és az áttört fokhagymát, majd lassú tűzön pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra karikázott sárgarépát, és a felkockázott paradicsomot, párat kavarunk rajta, beletesszük a fűszereket, majd a lencsét, és felöntjük a húslével.
  2. Amikor felforrt, takarékra állítjuk a hőfokot, és fedő nélkül körülbelül 25 percig főzzük, vagy amíg a lencse teljesen puhára fő. Botmixerrel lepürésítjük, és visszatesszük az edénybe, lassú tűzön még néhány percig főzzük, amíg kellőképpen besűrűsödik. Fűszerezzük, ha szükséges, és tálalhatjuk is.

    VÖRÖSTŐL A SÁRGÁIG - LENCSE KISOKOS >>> 

    NEM CSAK A BARNA LÉTEZIK: ÍME A LENCSE 5 FAJTÁJA, ÉS AMIT KÉSZÍTHETSZ BELŐLE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss