Vörösboros marhagulyás

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, a húst felkockázzuk, a zöldségeket tetszés szerint felvágjuk.
  2. A zsíron megdinszteljük a hagymákat, a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel. Hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Felöntjük vízzel, lefedjük, és takarék lángon félpuhára főzzük.
  3. Hozzáadjuk a zöldségeket, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk köménymaggal és petrezselyemmel, és hozzáadjuk a bort. Addig főzzük takarék lángon, amíg megpuhul a hús és a zöldségek. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

A gulyásleves nagy kedvenc, de ezúttal csak húsból készült, kolbászt nem tettem bele, sem csipetkét, sem nokedlit nem főztem hozzá. Nem sajnáltam viszont a csilit és a tejfölt belőle. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss