1 dl langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy felfusson.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, dagasztjuk, végül hozzádolgozzuk az olajat. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen, letakarva.
A virsliket 3 részre, majd félbe vágjuk. A megkelt tésztát újra átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk. 1,5-2 cm-es csíkokra felvágjuk.
Minden virslidarabkát tésztacsíkba tekerünk, megkenjük a tejfölös tojássárgájával, végül megszórjuk szezámmaggal, és még 5 percen át pihentetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.