Elkészítés: A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük, a kihűlt virslit felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra felvágjuk.
Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.
Egy másik tálban simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot és az őrölt borsot. Ezután ráöntjük a virslis keverékre, és óvatosan összekeverjük. 1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre