Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Virslis lencsesaláta

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük, a kihűlt virslit felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra felvágjuk.

Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.

Egy másik tálban simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot és az őrölt borsot. Ezután ráöntjük a virslis keverékre, és óvatosan összekeverjük. 1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss