Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vilmos herceg meglepte alattvalóit: a trónörökös vegaburgert árult egy büfékocsiból

default user icon
MME
A walesi hercegről köztudott, hogy szívügye a környezetvédelem. Legújabb szereplésével is ezt a nemes ügyet szolgálta, amikor a fenntarthatóság jegyében vegetáriánus hamburgerkülönlegességet árult.

A 41 éves trónörökös a Sorted Food YouTube-csatornával való együttműködés keretein belül állt be a pult mögé. A YouTube-on több mint 2,7 millió feliratkozóval rendelkező Sorted Food környezetbarát élelmiszeripari megoldásairól és élelmiszeripari eszközeiről híres. A közös akció célja az volt, hogy az új videóban együtt alkossanak meg egy új hamburgert, amelyhez az  Earthshot-díj tavalyi győzteseinek innovációit használják fel. (A díjat olyan vállalkozások kapják, amelyek újításaikkal „a Föld megjavításáért küzdenek” a fenntarthatóság jegyében.) 

Így született meg az Earthshot Burger nevű szendvics, amit Vilmos aztán a büfékocsiból lelkesen osztogatott a meglepett járókelőknek. A Dailymail cikke szerint a „húspogácsa” alapja nagyrészt burgonya, amit fokhagymával, gyömbérrel és csilivel ízesítettek, és savanyított zöldségekkel, zsemlében tálalták. A hordozható tűzhelyen készített, biológiailag lebomló dobozban felszolgált specialitásba olyan zöldségek kerültek, melyeket egy indiai startup üvegházaiban termesztettek.

 

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss