Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Veseragu

MME MME
60 perc
mester
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A főzés megkezdése előtt a megtisztított veséket fél órára enyhén ecetes vízbe teszem, hogy jól kiázzanak.

A veséket kiveszem, jól leöblítem, majd vékony csíkokra, a hagymát pedig vékony karikákra vágom.

A vajat egy serpenyőben felforrósítom, és megpirítom benne a vesét, hozzáadom a hagymát. Meghintem a liszttel, sóval, borssal, kakukkfűvel és a nagyon apróra vágott fokhagymával. Felöntöm a borral, és kicsi lángon, lefedve 25-30 percig párolom. Ha szükséges, felöntöm egy kevés
marhahúslevessel, ha nincs, feloldott leveskocka is megfelel.

Mielőtt elkészült, hozzáadom a tejszínt és a citrom levét.

Párolt rizs dukál hozzá, finomra vágott
petrezselyemzöldjével megszórva.

A megmaradt száraz vörösborral koccinthatunk evés közben.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss