Elkészítés: A főzés megkezdése előtt a megtisztított veséket fél órára enyhén ecetes vízbe teszem, hogy jól kiázzanak.
A veséket kiveszem, jól leöblítem, majd vékony csíkokra, a hagymát pedig vékony karikákra vágom.
A vajat egy serpenyőben felforrósítom, és megpirítom benne a vesét, hozzáadom a hagymát. Meghintem a liszttel, sóval, borssal, kakukkfűvel és a nagyon apróra vágott fokhagymával. Felöntöm a borral, és kicsi lángon, lefedve 25-30 percig párolom. Ha szükséges, felöntöm egy kevés
marhahúslevessel, ha nincs, feloldott leveskocka is megfelel.
Mielőtt elkészült, hozzáadom a tejszínt és a citrom levét.
Párolt rizs dukál hozzá, finomra vágott
petrezselyemzöldjével megszórva.
A megmaradt száraz vörösborral koccinthatunk evés közben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre