A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd serpenyőben egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Vékonyan felszeletelünk 3-4 gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk. A friss majorannát finomra aprítjuk, és egy kis szerecsendiót reszelünk hozzá, és ezt is hozzákeverjük. Beletesszük a feldarabolt margarin, majd a bébispenót is. Megsózzuk és megborsozzuk.
A nyers, gluténmentes cannelloni tésztahengereket megtöltjük a töltelékkel, rámorzsoljuk a laktózmentes túrót, megsózzuk és megborsozzuk, és megszórjuk laktózmentes reszelt ementálival.
Közben összepürésítünk fél kiló fürtös paradicsomot friss bazsalikomlevelekkel. Megsózzuk, megborsozzuk és a kész mártást egy hőálló tálba öntjük.
A megtöltött tésztahengereket a szószra tesszük. Megszórjuk laktózmentes mozzarellával és még egy kis laktózmentes reszelt ementálival. Fél órán át sütjük 220 fokon, hogy alul szaftos, felül szép piros legyen.