hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás-epres piskóta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 3 dl tej
  • A tetejére:
  • 2 dl cukrozott habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg friss eper

Elkészítés

Elkészítés: Az 5 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk.

A vaníliás krémport a hideg tejjel elkeverjük, majd robotgép segítségével krémes állagúra keverjük.

A piskótát csíkokra vágjuk, a vaníliás krémből és a kemény habbá vert tejszínből egy-egy adagot rákanalazunk, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, és félbevágott eperrel díszítjük. Olvasztotcsokival is meglocsolhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss