hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túró Rudis őzgerinc

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd 
  2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a vaníliás cukrot, a megmosott/megtörölt citrom reszelt héját, és a felének a levét, és jól összekeverjük. Belekeverjük a megtisztított mazsolát is, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt zselatinos tejet.
  3. Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük és beleöntjük a túrós massza felét. Sorban elhelyezzük a Túró Rudikat, majd befedjük a túrós töltelék másik felével.
  4. Az 1 dl tejet tálba öntjük, amelybe néhány másodpercre belemártogatjuk a babapiskótákat és talppal felfelé rárakjuk a túrós masszára.
  5. Becsomagoljuk a folpackba és kb. 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Már 3 óra elteltével is nyugodtan lehet enni, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni, mert úgy még jobban összeérnek az ízek és kellően átpuhul a babapiskóta is. Tálalás előtt kiborítjuk a formából

HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

15 KRÉMES TÚRÓTORTA A SÜTÉS NÉLKÜLITŐL AZ EXTRA GYÜMÖLCSÖSIG >>> 

Még több túrós finomság >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss